Info

Hoofdkantoor

Zuiderzeestraatweg 74
8096 CB Oldebroek
Tel: 0525 - 63 14 41
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.vanwerven.nl

Bekijk op Google Maps

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00
Zaterdag

Lees Meer

Van Werven is een gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van infra en recycling. Van Werven is al 70 jaar bezig met het zoeken naar toegevoegde waarde door logische verbindingen en échte oplossingen, en onderneemt oprecht en authentiek. De oorsprong van ons bedrijf ligt in Oldebroek. Gedreven door ambitie zijn we inmiddels vanuit vijftien vestigingen actief in binnen- en buitenland.

Geen boer kon een trekker betalen, maar samen konden ze dat wel. Dat was de collectieve gedachte van Willem van Werven. Daarom kocht hij er één, waarmee hij zijn bedrijf kon starten en ze elkaar konden helpen. Dat betekende de start van het verhuurbedrijf van Van Werven in 1945.

Omdat de trekker van Willem vaker verhuurd moest worden om rendabel te kunnen zijn, was de bouwbranche de volgende doelgroep. Achter de trekker kocht Willem een kipper en zo ontstond grondverzetbedrijf Van Werven. En omdat een kipper economisch gezien eigenlijk nooit leeg terug kan aan het einde van de dag, besloot Van Werven later het bouwafval mee retour te nemen. Zo ontstond de afvalinzameling. En omdat het weggooien van afval geen échte oplossing is, zijn we één van de meest innovatieve recyclers geworden.
 

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan

“Als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan”, zei Hendrik altijd. Hieruit is het ‘wij verkopen geen nee’ geboren. Logisch denken, dicht bij de bedoeling blijven en durven. Inmiddels kunnen we bijvoorbeeld heel goed diepploegen, maar daarvoor hebben we eerst wel verschillende trekkers doormidden getrokken. We haalden zelfs een trekker uit Amerika. Er ging heel veel kapot, maar van fouten leer je het meest. Iets doen wat een ander niet kan, dan bouw je aan een voorsprong op de concurrentie. Inmiddels ontwikkelden we vele hulpstukken, waarmee we ons werk sneller, beter en goedkoper kunnen uitvoeren.

De introductie van gieken op tractoren bracht ons op de bouw. We maakten heel innovatief van een boomstam een giek, waardoor we op de eerste etage konden werken bij de bouw van het zwembad in Wezep. 

Van Werven is nog steeds zichzelf

In 2015 bestaat Van Werven 70 jaar. We hebben heel wat meegemaakt. We zijn uitgegroeid naar een bedrijf waar dagelijks zo’n 500 mensen aan het werk zijn. We opereren onder vier divisies, hebben twaalf locaties, zestig bedrijfswagens, honderden machines, maar bovenal is Van Werven nog steeds zichzelf. De derde generatie Van Werven is inmiddels aandeelhouder en actief in de directie en het management van het bedrijf.

Onze veelzijdigheid is niet uit de lucht komen vallen. Het is een aaneenschakeling van logische gedachtes.

Vermogen om te veranderen

Omdat we altijd zoeken naar oplossingen en tegelijkertijd een familiebedrijf zijn met de vrijheid om te kunnen investeren op lange termijn, kunnen we ons heel goed aanpassen aan een veranderende samenleving. Twintig jaar geleden vonden we het mooi als er zwarte rook uit een uitlaat kwam, voortschrijdend inzicht doet ons beter weten. Twintig jaar geleden gooiden we al ons afval weg, inmiddels weten we dat afval waarde heeft. Twintig jaar geleden dachten we dat grondstoffen onuitputtelijk waren, inmiddels weten we dat hergebruik van grondstoffen de toekomst heeft. Alleen dan kunnen onze kinderen en kleinkinderen ook in hun behoeften blijven voorzien.

Onze veelzijdigheid is niet uit de lucht komen vallen. Het is een aaneenschakeling van logische gedachtes. Als gespecialiseerde dienstverlener zetten we inmiddels in op lokale en bovenregionale projecten op het gebied van grondwerken, weg- en waterbouw, bosbouw, woning- en utiliteitsbouw, afvalinzameling en recycling, transport, biomassa en kunststofrecycling. Met deze activiteiten bedienen we particulieren, MKB bedrijven, overheden, infra- en bouwaannemers en industriële bedrijven op het gebied van energie- en kunststofproductie.

De oorsprong van ons bedrijf ligt in Oldebroek. Gedreven door ambitie zijn we inmiddels vanuit twaalf vestigingen actief in binnen- en buitenland. Tijdens de nationale finale van de European Business Awards 2012 is de kunststofdivisie gekozen als winnaar in de categorie innovatie. 15.000 bedrijven dongen mee naar de hoofdprijs, in 27 Europese landen. In 2013 ontvingen we de Linneausprijs, waarmee we ons beste onderneming van de Noord-West Veluwe en Flevoland mogen noemen. In 2012 ontving Van Werven de prestigieuze Investment Award uit handen van de Britse ambassadeur in Den Haag. Een mooie beloning voor al onze mensen, vinden we.

Parasoleil
Rookoven
De Boswachter
WCare ICT
De Duiventil
Let's Go Training by Mario
StarSecure
Veluvine
Atelier 9
Fat Alice
Catering Culinair
AVO
De Kapper
Starpark
Storm Visuals
Van der Meijden Fysiotheraphie
Giraffes4Zebras
Pluim Schilderwerken
Dutch Hair
Creative Builders
Ho'okipa Events
De Praatkamer
Bouwonline
Joost Floral Art
Van Werven
Dutch Pub De Zaak
Roelie
Iems Fotografie
Bij Frans
Cheap Fit
Loox
De Jager Autoservice
24HRCA
NLPT
MusicSupport
Living Steel
De Vossenberg
JHM groep
Keppel Stucadoors
Homar
Kattenberg
VTS vervoer
Prominent
Heijda
Dekker Verhuur

Prechristmasparty wordt belangeloos gehost door wcareICT. (C) 2021 PreChristmasParty.
website ontwerp en realisatie: Guido den Blanken

wcare logo